Yoga och smarta sötsaker

Jag vet inte riktigt vad det är med mig för tillfället. Jag brukar skämta om en 30-årskris, men i detta nu börjar jag verkligen tro att det är en sådan jag befinner mig i. Och jag vet inte hur jag ska hantera det. Det har ingenting med P eller V att göra, jag är väldigt nöjd med vår lilla tillvaro, med huset och med allt kring familjen. Det har enkom med mig själv att göra, hur egoistiskt nu det hela låter. Men något ligger där inom mig och skaver.

Tredje dagen med migränkänningar idag. Det känns mer som om jag har stoppat huvudet i en guldfiskskål och snurrat runt på en kontorsstol i en timme. Yr och avtrubbad från verkligheten. Och så 8 timmars arbete framför en skärm på det! HÄRLIGT!

Jag har många gånger funderat på att testa på yoga. Och nu har jag bestämt mig för att det är dags att göra slag i saken. Jag har skickat in intresseanmälan till en kurs i medicinsk yoga, men vet ännu inte om jag får en plats. Jag håller tummen för det, det vore nog nyttigt på många sätt.

Och så har jag beslutat mig för att i så stor utsträckning som möjligt låta bli socker. Det vita raffinerade sockret. Det är lite av en sorg. Jag älskar ju att baka! Och efterrätter är ju min grej, jag är helt klart en efterrättsperson framför en förrättsperson. Så igår köpte jag mig boken Smarta Sötsaker av Ulrika Hoffer – en bok med recept på godsaker utan varken socker, gluten eller mjölk. Oavsett om det är sockret som utgör migräntrigger eller inte så är det ju en hälsoeffekt i sig att låta bli att stoppa i sig alltför mycket. Särskilt eftersom V är så pass stor och vill testa allt man själv äter.

Yoga och smarta nyttigheter alltså.

Kommentera