Sommargråvädret

Sommaren 2015, jag diggar inte dig supermycket direkt. Jag är inne på min tredje semestervecka varpå vi varit utomhus i kanske…en nanosekund. Eller alltså, missförstå mig rätt. Det skulle mycket väl gå att vara utomhus. Om man bygger en galonbubbla och kryper in. Nästa vecka går min 30-årsfest av stapeln. Tema på det? Trädgårdsfest. JOMENVISST. Trädgårdsfest var det. Jag överväger att införskaffa mig ett par upphottade långkallingar och en ny vinterjacka festen till ära.

Igår berikades jorden med D-vitamin från solen under två timmar. Under dessa två timmar låg jag lägligt nog däckad i migränen from hell och kräktes vid minsta ljusstrimma som nådde mitt öga. Bra tajmat, Åsa!

Några löprundor i ösregn har jag inte varit ett dugg sugen på under dessa veckor. Men å andra sidan så gör det mig inget heller eftersom det dessvärre inte blir någon Tjejmil för min del. Min löparkompis tänker nämligen dra till Spanien och sippa sangria i solen istället. Och eftersom jag är ett flockdjur behöver jag draghjälpen för att vilja springa. Att åka till Stockholm och springa själv är inte så lockande.

Appropå flockdjur och draghjälp så nappade inte syrran på att göra Tjejklassikern med mig och jag vet inte med mig att nån annan skulle vilja det heller. Så ptja, även det rinner nog ut i sanden.

MEN, håll i hatten gott folk! Jag har faktiskt ändå lyckats komma igång med nån form av träning. Jag har börjat huserat på gymmet igen medan sommaren pissat utanför. De första gångerna kändes det motigt och snarare som ett nödvändigt ont, men nu börjar det äntligen kännas lite roligare och jag är stolt över att jag dels tar mig dit, dels orkar det jag orkar. Jag känner mig lite som en stark björnmamma.

Nu ska jag och V gå ut och plocka lite vinbär för att baka en vindbärskaka till efterrätt. Sommargråvädret till trots så gillar jag ändå semestertider, att hänga med nära och kära, skörda det som trädgården ger, gå i skogen och plocka svamp och bär, laga goda middag och smutta på vin.

En reaktion till “Sommargråvädret

  1. Puss på dig! Du är grym som tar dig till gymmet på semestern!! Och trädgårdsskötsel, bärplockning etc är väl också en form av träning?! För att inte tala om barnpassning!

Kommentera