Om bloggens behov av konstgjord andning

Stackars blogg. Så ensam och eftersatt. Samtidigt så skulle jag verkligen vilja upprätthålla nån form av frekvent bloggande. Det är dels ett sätt för mig att ventilera mina tankar, men också ett sätt att konservera mina tankar. Och att skriva en dagbok för hand har jag inte tid med, även om det är det mest gemytliga alternativet. Att skriva inlägg på datorn skulle jag dock kunna göra med förbundna ögon.

Mycket hänger nog på att jag inte kan någonting om det tekniska. Jag använder en vanlig WordPressmall och ptja, den ser ju ut som den gör. Jag har liksom inte riktigt kunskapen eller engagemanget att fixa till den snyggare. Jag förstår mig inte ens på de funktioner som WordPress erbjuder, vilket är synd. Jag får t.ex. sjukt mycket spam i kommentarsfältet och lägger enormt mycket tid på att rensa flödet. Nu idag råkade nog några av de godkända kommentarerna ryka också (sorry!). Jag vet ju att WordPress erbjuder lösningar för att slippa spam, men jag lyckades aldrig få det att fundera den gången jag tog tag i det, och nu var det så länge sedan att mitt arma stackars dåliga minne inte kommer ihåg hur eller vad. Kanske skulle jag anstränga mig lite för att hitta nån som, mot t.ex. gratis bakverk i ett år, skulle kunna tänka sig att hjälpa mig med att styra upp bloggen, bidra med lite konstgjord andning.

Men idag har jag lite energi till att ge bloggen en skvätt kärlek, resultatet återstår att se.

 

 

Kommentera