Hej från enstöringens hemmakontor!

Mitt jobb är lyxigt nog relativt fritt och jag kan allt som oftast lägga upp mina dagar som det passar mig bäst. Jag tillhör Göteborgskontoret, men vi har även kontor här i Alingsås, så jag brukar dela upp min vecka och sitta hälften här och hälften i Göteborg. Idag har jag dock kurat ihop mig på det tredje kontoret; hemmakontoret. Eftersom P fortfarande är hemma med V om dagarna blir det för det mesta lite stimmigt och stojigt att sitta hemma, så då förflyttar jag mig ner till källaren, till min pysselhörna (som inte har nyttjats som pysselhörna överdrivet mycket ska erkännas…, men nu till vintern kanske!?).

Rummet är nåt slags ”mellanrum” nere i källaren som jag egentligen inte förstår vad man tidigare har nyttjat det för. Här finns inget annat än ett halvklinkrat golv (hur tänkte man där? Klinkern har alltså bara räckt till halva golvet, andra halvan har bara det råa betonggolvet), garderober med lakan, handdukar, vinter- och friluftskläder. Och en vedspis. Jag älskar vedspisar, de är hemtrevliga, knastrar rofyllt och ger en sån go värme. Just denna vedspisen är inte i bruk, den måste provtryckas av sotaren först och eftersom vi har en kamin i vardagsrummet har vi inte fokuserat på vedspisen. Sen har vi ju inte direkt något behov av att elda i en vedspis som är nere i källaren (annat för en eventuell myskänsla när jag sitter och pysslar – vilket jag ju då gör jätteofta…). I övrigt så är vår källare ganska ombonad, varm och torr. Inte alls den där läskiga källarfeelingen som kan infinna sig i vissa hus.

För tillfället är det väldigt stökigt här nere, och inte så piffigt som jag önskar. Men det är i alla fall en hyfsat lugn och rofylld plats, trots att det är i källaren. Och trots att vår självsotande pelletspanna skrämmer skiten ur mig med jämna mellanrum under dagen.

Eftersom jag hela veckan har gått omkring i ett slags migräntöcken och ansträngt mig för att trots det vara pigg och glad och knegat på ändå är det ett välbehövligt avbrott att jobba hemifrån i morgonrock, med rufsigt hår och slippa träffa folk. Jobba med katten i knäet och smyglyssna på V:s trippande fotsteg där ovan. Vissa dagar är jag en sån enstöring.

Nu när köket näääästan är färdigrenoverat (ett köksinlägg kanske vore på sin plats så småningom?) är det dags att tänka på nästa projekt. Till våren ska vi nog ta tag i att fräscha upp källaren. Måla golv och väggar i tvättstugan, kanske få igång vedspisen, måla källartrappan, väggarna i trapphuset och dörrarna. Kanske kan man till och med kan göra något med det halva råa betonggolvet i ”mellanrummet”?

IMG_1123

Kommentera